A fost un an aglomerat pentru jucătorii de F1 23, deoarece statisticile au fost publicate pentru sfârșitul anului 2023. Pe măsură ce sezonul de Formula 1 din 2023 se apropie de final, este timpul să privim înapoi la unele dintre realizările impresionante înregistrate pe parcursul anului. Deși sportul real continuă să vadă recorduri doborâte, lumea virtuală a acumulat și ea câteva repere impresionante. Codemasters a dezvăluit statisticile pentru F1 23, și există câteva numere masive!

Tururi consistente

Incredibil, jucătorii de F1 23 au înregistrat peste un miliard de tururi în F1 23. Aceasta este pe parcursul a 73 de milioane de curse, acoperind o distanță totală de 5,25 miliarde de kilometri (3,2 miliarde de mile). Acestea sunt numere uluitoare, având în vedere că jocul a fost lansat de mai puțin de șase luni la momentul scrierii.

Pe lângă distanță și numărul de tururi, F1 23 a văzut, de asemenea, peste 4,5 milioane de steaguri roșii, cu noua caracteristică rămânând populară pentru jucători în ciuda problemelor sale inițiale. 582 de milioane de flashback-uri au fost, de asemenea, utilizate, mulți jucători intrând în Virajul 1 puțin prea rapid.

În total, 762k de piloți au fost încoronați Campioni Mondiali, majoritatea probabil emulând sezonul dominant al lui Max Verstappen din 2023. Vorbind despre Verstappen, el iese în față pentru piloții selectați.

Verstappen în top

Nu este o surpriză să vedem că Max Verstappen este cel mai popular pilot în F1 23, deoarece el este, de asemenea, cel mai bine cotat pilot F1 23. Olandezul a avut un an incredibil, câștigând toate cursele, cu excepția a trei, în 2023 și acumulând un impresionant 1k de tururi conduse. Lewis Hamilton de la Mercedes vine pe locul doi, cu Charles Leclerc de la Ferrari terminând pe podium.

Este o poveste similară pentru echipele de top. La fel ca în Campionatul Constructorilor din 2023, Red Bull ia coroana. Apoi, la fel ca în Abu Dhabi, Mercedes depășește Ferrari pentru locul doi. Cu ambele Mercedes și Ferrari eșuând să aducă lupta Taurilor anul acesta, cel puțin putem spune că s-au luptat cu curaj între ei.

Campionul Formula 2 din 2023, Theo Pourchaire, a fost cel mai selectat al doilea pilot My Team, cu tânărul pilot francez sigur să obțină un loc la masa de sus mai devreme sau mai târziu. Cu piloții și echipele sortate, să aruncăm o privire la restul acestor statistici F1 23.

Restul celor mai buni

Bahrain a fost cea mai selectată pistă pentru curse, ceea ce nu este surprinzător având în vedere că pista Sakhir găzduiește cursa de deschidere a sezonului în fiecare an. Parcul Albert din Australia a ocupat locul doi, cu Red Bull Ring din Austria pe locul trei. Cu toate cele trei piste populare printre fani, singura surpriză este că Austria a venit doar pe locul trei.

Până acum, 68 de milioane de tururi de Time Trial au fost completate în F1 23, cu 900k de încercări la diversele Pro Challenges cu Verstappen, Leclerc și Alex Albon de la Williams. În final, avem costumul de cursă și casca cea mai populară. Costumul de cursă „Conductive” a fost purtat de cele mai multe ori în F1 23, în timp ce casca „Fuscia” a fost purtată mai mult decât oricare alta.

Statisticile de sfârșit de an ale F1 23 sunt spectaculoase, dar cu încă șase luni înainte de lansarea F1 24, există încă mult timp pentru a continua să doborâm recordurile.