Forza Motorsport a fost una dintre cele mai mari lansări de jocuri de curse din 2023, lucru reflectat la The Game Awards 2023. La acest eveniment, Forza Motorsport a fost nominalizat la două categorii și a câștigat ambele premii.

Forza Motorsport câștigă premiul pentru Cel Mai Bun Joc Sport/Curse

La The Game Awards 2023, Forza Motorsport a câștigat premiul pentru Cel Mai Bun Joc Sport/Curse, învingând jocuri precum F1 23, The Crew Motorfest, Hot Wheels Unleashed 2 – Turbocharged și EA Sports FC 24.

Jocul nu a câștigat doar acest premiu, ci și cel pentru Inovație în Accesibilitate. Printre nominalizați s-au numărat și Diablo IV, Hi-Fi Rush, Marvel’s Spider-Man 2, Mortal Kombat 1 și Street Fighter 6.

Turn 10, dezvoltatorul jocului, a răspuns la aceste premii printr-o postare pe rețelele sociale: „Mulțumim fanilor Forza pentru că ați votat #ForzaMotorsport ca fiind Cel Mai Bun Joc Sport/Curse al anului 2023 la @TheGameAwards! Suntem cu adevărat onorați și umiliți pentru această recunoaștere. Ne vedem pe pistă!”

Gran Turismo 7 a fost nominalizat pentru Cel Mai Bun Joc VR/AR pentru suportul său excepțional PSVR2, dar a fost învins de Resident Evil Village VR Mode. Totuși, Gran Turismo 7 a câștigat categoria Cel Mai Bun Joc Sport/Curse la The Game Awards 2022.

Forza Motorsport, un câștigător meritat?

Câștigarea premiului de către Forza Motorsport a fost un subiect controversat în comunitatea sim racing. Unii fani consideră că Forza Motorsport nu merită premiul după ce a fost afectat de bug-uri grave la lansare. Aceste probleme au variat de la probleme de performanță la coruperea fișierelor de salvare, provocând frustrări jucătorilor care și-au pierdut progresul în carieră.

Un YouTuber cunoscut pentru jocurile de curse, Blackpanthaa, a răspuns sec: „Ce insultă”. Pe Reddit, un utilizator a comentat că „nu a existat concurență” pentru premiul Cel Mai Bun Joc Sport/Curse.

În schimb, un alt utilizator Reddit nu a considerat că Forza Motorsport a fost un câștigător meritat, deoarece „este plin de probleme tehnice și performanța este foarte slabă pe toate sistemele”. Din păcate, aceasta a fost o problemă comună pentru lansările triple-A din acest an.

Indiferent dacă Forza Motorsport este un câștigător meritat sau nu, jocul a fost apreciat de mulți jucători. Cu un mod Carieră redesenat, un sistem XP care încurajează progresul și vreme dinamică și schimbări ale timpului zilei pe fiecare pistă, este cu siguranță un concurent demn pentru Gran Turismo.

The Crew Motorfest ar fi putut fi, de asemenea, un câștigător meritat. Cu o lume deschisă vibrantă, o prezentare elegantă și o manevrare arcade excelentă a mașinilor, jocul Ubisoft a fost una dintre cele mai mari surprize ale anului și o îmbunătățire substanțială față de The Crew 2. Atât The Crew Motorfest, cât și Hot Wheels Unleashed 2, au fost mai bine polițate decât Forza Motorsport la lansare.

În ceea ce privește F1 23, se poate argumenta că nu a făcut suficient pentru a se îmbunătăți față de predecesorul său, în ciuda introducerii F1 World și Braking Point 2.

Sunteți de acord cu câștigătorul categoriei Cel Mai Bun Joc Sport/Curse?

Asteptam parerile voastre in sectiunea de comentarii de mai jos.